Dé ICT specialist voor de agrarische sector

Dierweging

Dierweging

Investeer in inzicht In uw varkensbedrijf

Meten is weten, dat is een feit; ook in de varkenshouderij is dit niet anders. Het gewicht en het gedrag van uw dieren zijn belangrijke data die u nieuwe inzichten geven en helpen om verbeterpunten en kansen binnen uw bedrijf bloot te leggen.
Die waardevolle inzichten krijgt u op tafel met de AutoScale: een zelflerende weegschaal met elektronische nummerherkenning (RFID).

AutoScale - Slimme weegschaal voor dieren

Slimme weegsystemen
voor de agrarische sector

De AutoScale weegt uw varkens en houdt op die manier ook de activiteit van de dieren bij. Dat levert een hoop interessante data op. De weegschaal wordt op een strategische plek tussen de dieren geplaatst, waardoor ze allemaal een keer langskomen. Door hun RFID-chip weet de AutoScale precies om welk varken het gaat.

Per dier worden de data automatisch bijgehouden en opgeslagen. De weegschaal werkt eenvoudig en geeft een goed actueel overzicht. Dit alles zonder stress voor de dieren en zonder manuele arbeid voor u.

Optimale bedrijfsvoering
De AutoScale helpt u bij het optimaliseren van de processen binnen uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld uit de data halen of de groeicurve aansluit op de voercurve.

Indien nodig kunt u het voerproces bijsturen en de conversie positief beïnvloeden. Doordat u snel beschikt over betrouwbare data, kunt u uw technische resultaten verbeteren.

Verantwoorde investering

Elke 10 gram groei en 0,10 voerconversie staan
voor € 2,00 per afgeleverd varken. Op een aantal
van 5.000 varkens is dit € 30.000,- per jaar.
De terugverdientijd kan daardoor zeer kort zijn.

Autoscale Dierweging

Voordelen van de AutoScale

  • In één oogopslag een duidelijk en actueel overzicht.
  • De weegdata zijn uitermate betrouwbaar; de weegschaal geeft realtime individuele gegevens per varken af. Daarnaast kunt u ook handmatig opmerkingen en notities toevoegen.
  • De weegdata worden automatisch opgeslagen. U kunt ze via een webbrowser op een smartphone, tablet of computer beheren en monitoren.
  • De weegdata kunnen automatisch worden verstuurd naar een maatwerkoverzicht van uw management softwareleverancier.
    Op die manier kunt u de data koppelen aan bijvoorbeeld voer-, slacht- en herkomstgegevens. Dat levert u nog meer inzichten op.

  • De weegdata zijn en blijven altijd uw eigendom.
  • Er is een AutoScale voor gespeende biggen, vleesvarkens en zeugen.
  • Duurzame en robuuste uitvoering van de AutoScale weegschaal.

Interesse

in de AutoScale?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.
Ook voor andere weegsystemen kunt u bij ons terecht.